úterý, března 08, 2005

Nepříjemné dopoledne s internetovým pionýrem

Hostem pondělní besedy se v rámci předmětu Nová média stal "internetový pionýr" Daniel Dočekal. Očekávané příjemné posezení s autorem blogu Pooh.cz a někdejším provozovatelem Světa namodro se však nečekaně zvrtlo v nepěknou self-promotion plnou sprostých slov.

Pan pionýr Dočekal se nejprve pochlubil tím, že nedodělal vysokou školu, protože ho nebavila, poté následovala eskapáda páně Dočekalových osobních názorů na internetovou žurnalistiku. Článek, který nenese názor dle jeho mínění jako by nebyl, elektronické publicistické materiály by měly co nejvíce lidí cit.: nasrat, konec cit. (což se mu podle jeho slov daří). Mezi další výtečné špumprnágle patřilo zejména vtipkování na účet jedné ze studentek. Dotyčná dívka se chtěla ohradit proti cenzurování zápisu s besedy, jež se v jednu chvíli zvrtla na pomlouvání redaktora Reflexu Jana Potůčka, slovy, že na akademické půdě by se podobné věci stávat neměly. Dočekalem byla pak několikrát označena velevtipným pojmenováním "Akademická půdo". Zbylí zájemci o osobu pana Dočekala se dále ještě dozvěděli, že z milionů, které utržil za prodej Světa namodro, se mu dobře žije a nádavkem ještě několik vulgarismů.

Jako balzám na duši pak působila přednáška PhDr. Václava Moravce o etice žurnalistiky. Kultivovaný projev, věcné připomínky, inteligentní diskuse. V ten okamžik si autor těchto řádků uvědomil, kde přesně spočívá dno žurnalistiky a proč si řada lidí nedokáže nás, internetových žunalistů, vážit. Pane Dočekale, never more.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home