středa, března 16, 2005

Do kin se za mohutného skřípění plechů ženou Roboti

Po Veverce s žaludy, která excelovala v Době ledové přichází společnost BlueSky na plátna kin s projektem Roboti. A nutno dodat, že dílkům z dílen Pixar a Dreamworks vyrostla velká konkurence.

Rodney je geniální robotek z poměrně chudé rodiny, a tak mu nové součástky byly dány do vínku pouze při narození – vlastně sestavení, kdy z něho málem byla robotka. Vyrůstat a promovat už musel v jeté kastli po ještě chudší sestřenici, protože rodiče na upgrade díly teenagera prostě neměli. Vizuálně dokonalá podívaná je vystavěna na primitivním námětu, kdy chudý robotek touží po kariéře vědce, který svými objevy zlepší život robotí populace. Vydává se do Robot City, aby se ucházel o místo ve firmě svého idola, slavného vynálezce Bigwelda, který podporuje nadšence a jejich sny. V té se však moci chopil arogantní hi-fi robot Rachet spolčený s jeho dominantní matkou – monstrem z hrozivé Tavírny zvláštně podobným matce Ubu.
Na cestě za slávou musí překonat nejrůznější překážky, zamiluje se až po své plecháčky do dívky, která se upgradovala až do čela firmy a hlavně se v socka čtvrti setkává s Rusties – vysluhujícími roboty na odpis, kteří se rozpadají nebo jsou rozebíráni doslova po matičkách, které se jim uvolňují v tu nejméně vhodnou chvíli. Vše je bohatě okořeněno parodií a vtipem, a tak si můžete vychutnat Tanec v kapkách oleje, zavzpomínat na Nevěstu Umy Thurmanové, dozvědět se, který tarif je nejvhodnější pro volání s otcem nebo zda mají roboti problémy s plynatostí. Legrácek je ve filmu opravdu hodně. Jejjich humor pobaví především teenagry, ale smát se bude každý.
Milovníci plechu, příznivci ešusů a hliníkových lžic, voyeři vrakovišť, všeho nechte a utíkejte do kina. Roboti pro vás budou nezapomenutelným zážitkem. Já jsem se bavil královsky, podívaná je to pro celou rodinu. Za crazy zábavu, skvělou grafiku a neuvěřitelné efekty dávám 95 procent. „Kulturní guru“ Vám přeje silnou bránici!

0 Comments:

Okomentovat

<< Home