středa, května 11, 2005

Hana a Hana

Absolutně nechápu, jak mohl kdokoli opomenout napsat o Haně a Haně II, tj. o druhé knížce Hany a Hany s názvem Ty vogo. Úspěšné komiksové hrdinky Hana (ta s modrými vlasy a se skutečně většími prsy) a Hana (ta s červenými vlasy a oficiálně většími prsy, ne však většími ve skutečnosti) se po půl roce opět vrací a v prodeji jsou již od 3. května za pouhých 159 Kč (104 stran, na internetu je najdete dokonce za 149 Kč!).
Ve skvělém komiksu nenajdete pouze Hanu (tu s modrými vlasy) a Hanu (tu s většími prsy), ale také nové postavičky jako Dýdžeje, Majka, Bráchu, Hildu (která je fakt blbá a je to kráva), Samanthu, Kláru a Voloďu. Jak Hany samy přiznávají, chtěly, aby se v jejich druhé knížce objevil taky Dýdžej. Nakonec to ale dopadlo tak, že tam jsou všechny jejich kámošky a kámoši. A taky úplně cizí lidi. Hlavní však je, že si Hany nechtějí nechat slávu jen pro sebe. Loni byla jejich knížka nejprodávanější komix, takže teď se Hany rozhodly dát šanci i dalším lidem. I když je samozřejmě jasný, že nejslavnější budou pořád ony dvě (pochyboval o nich snad někdo??).

Pokud jste byl někdo na Pavlači (jako že jsem tam všeho všudy potkala tak maximálně 7 odvážlivců), určitě jste si neměli nechat super vtipnou diskuzi s Milošem (z Prahy), druhou polovinou Miloše (z Bratislavy). Každý má svou Hanu. Milošovi se líbí Hana (s modrými vlasy), Miloš zase nedá dopustit na Hanu (tu s většími prsy). Hany sice nestárnou, ale kdyby náhodou Hana (ta s většími prsy) otěhotněla, Miloš by asi zešílel. Není totiž ženat (jako Miloš), a tak má s Hanou (s většími prsy) mnohem intenzivnější vztah. Jak říkal Miloš, je podle tvarů Hany a Hany poznat, kdy má Miloš přítelkyni. No jo, Slováci :)
Hana a Hana jsou holky opravdu fenomenální. I když z komiksů naprosto čiší šovinismus (k šovinismu se Miloš přiznal), jsou Hany trapně vtipné (nebo snad vtipně trapné?). Feministky je moc rády nemají, ale já se musím přiznat, že občas jsou holky tak "mimo", že se musím smát tomu ničemu. Možná ve mě převládl pocit marnosti.. chi...
Včera se diskutovalo o všem možném. tedy bohužel moc nediskutovalo, publikum bylo buď unavené, nebo čekalo, že snad Miloš bude mluvit méně jako Hana a tak byli v šoku. Alespoň já jsem neváhala a ptala se na vše, co mě v tu chvíli napadlo. Třeba jestli si Hany smí změnit barvu vlasů. Odpověd zněla že sice ano, ale že by se příliš pokazila jejich image. Což chápu. Taky mě zajímalo, jestli bude díl o lesbách (proč by neměl, když se píše skoro o všem) - Miloš to nevyloučil.
Jinak informace pro vás - Milošovi trvá napsat "vtipná slovíčka do bublin" asi tak 20 vteřin (je vidět, že se nám chlapec opravdu nenadře) a je za to velmi dobře placen (kým jiným než senorem Bílkem). Takže pokud se k podobnému projektu dostanete, neváhejte a jděte do něj. Naplno na 20 vteřin týdně. Jako Miloš. :))

Další postřehy mě zatím nenapadají, mám z Han natolik zmatenou hlavu, že se nedokážu pořádně soustředit. Tak snad dopíšu něco příště.
Jen dodatek - pro zájemce - archiv všech Han (Milošem včera aktualizován, kdy se pro nás chudák obětoval a strávil tím několik hodin...) najdete na stránkách Hany a Hany. Hanám zdar, a nezapomeňte, že Hilda je kráva (a ještě ke všemu blondýna)!

0 Comments:

Okomentovat

<< Home